Palveluskoirat

TOIMINTAA VUONNA 2023


LEIKITÄÄN KOIRAN KANSSA! 
Leikityspäivä on tarkoitettu kaikenrotuisille. Maalimies leikittää koiria ja samalla neuvoo omistajia oman koiran leikkimisen vahvistamisessa. Mukaan tarvitset koiralle pannan, valjaat, pitkän, tukevan remmin sekä koiran oma lelu/leluja (esim. patukka, tyyny). Koulutus järjestetään klo 9-15.
Maalimiehen esittely;
Olen Aki Qvick, 25 vuotias nuorimies Oulunseudulta Lumijoelta. Olen Suomen Palveluskoiraliiton maalimieskoulutusputkessa mukana ensimmäisen vuoden oppilaana. Koiraharrastukseni lähti aluilleen vuonna 2021 mistä siirryin suojelukoiralajeihin vuonna 2022. Kiinnostukseni maalimieskoulutukseen heräsi, kun pääsin seuraamaan nykyisen kouluttavan maalimiehen Esa Tapion töitä koirien parissa. Minulla on 3 treeniryhmää Oulun seudulla missä käyn aktiivisesti treenailemassa ryhmäläisten koiria sekä omaa koiraa. Omia koiria on ollut 2 kappaletta, appenzellinpaimenkoira ja belgianpaimenkoira, malinois. Saavutuksena tähän mennessä on suoritettu BH-koe belgianpaimenkoiralla.
Kuvassa voi olla 1 henkilö, koira, ulkoilu ja teksti
Ilmoittautumiset sähköpostitse Mari Alakopsalle: mari.alakopsa@gmail.com 14.2.23 mennessä. Paikkana Oulujokilaakson Kennelkerhon halli osoitteessa: Tiilitie 1 91500 Muhos. Hinta 25€ / koira, käteismaksu, varaathan mukaan tasarahan. Paikalla pieni kanttiini josta voi ostaa kahvia, pullaa, mehua joita varten kannattaa ottaa kolikoita mukaan.


PALVELUSKOIRAJAOSTON TOIMINTA

PK-reenit Leppiniemen kentällä toukokuusta lokakuuhun, muutoin hallilla.

Tiedustelut Kati Väätäiseltä.

 

Kysy lisää tietoja treeneistä, jaoston toiminnasta tai mistä vain mitä kaipaat tietää =)

Jaoston vetäjänä toimii Kati Väätäinen

Kerhomme on Suomen Palveluskoiraliiton jäsen

11150885_10205571804127492_4878570364205854324_ni282319414613290930._szw480h1280_

Palveluskoiria koulutetaan mm. monenlaisiin etsintätehtäviin; ihmisten etsintään haku- ja jälkikoulutuksin sekä esineiden etsintään. Jälkikoira seuraa ihmisen kulkemaa jälkeä eli jäljestää ja ilmaisee ihmisen jäljelle pudottamia esineitä kertoen näin ohjaajalleen, että on pysynyt jäljellä. Hakukoira etsii piiloutuneita tai kadonneita ihmisiä hyödyntämällä ilmassa olevia ja ilman mukana kulkevia hajuvirtoja. Palveluskoiria koulutetaan myös suojelutehtäviin, jossa koiran tehtävä on puolustaa omistajaa sekä viestikoiriksi, jossa koiran tehtävänä on kuljettaa viestiä kahden ihmisen välillä maastossa. Talvella palveluskoiran kanssa voi vaikkapa harrastaa vauhdikkaita vetohiihtolajeja. 

Palveluskoirien koulutustasoa tarkistetaan palveluskoirakokeissa. Palveluskoirakoelajeja ovat käyttäytymiskoe, jälkikokeet, hakukoe, viestikoe, etsintäkoe, suojelukoe, pelastuskoirakokeet, valjakkohiihto ja opastuskoe.