Toko

TOKOHARJOITUKSET 2023

Kevätkaudella tokon alkeisryhmä kokoutuu maanantaisin klo 18-19. Viimeinen kerta 6.3.Kerhon viralliset tokokokeet ovat 14.1. (tulokset Virkussa) sekä 20.5. Tammikuun kokeen tuomarina oli Henna Hautakoski ja toukokuussa tuomaroi Päivi Kivelä. Molemmissa luokat ALO/AVO/VOI.

Toukokuun kokeeseen ilmoittautuminen avautuu jäsenille 7.5.

 

 

Syksyllä 2018 Tokon kilparyhmä jatkaa keskiviikkoisin klo 19-20. Paikkoja vapaana vielä, ks etusivu. Kilparyhmässä harjoittelevat aktiivisesti kilpailevat tai kilpailuihin tähtäävät koirakot. Treenit ovat vertaistuella eli ryhmässä sovitaan tehtävät harjoitukset, ryhmäliikkeet ja toisista ohjaajista saa tarvittaessa apuohjaajia. Muutamana kertana on ohjattua treeniä esim. ohjattu nouto.

Keskiviikkona klo 18-19 alkeistokoa, ryhmä täynnä.

Tokossa myös tutustutaan ylempien luokkien liikkeisiin ja ei keskitytä niinkään nipottamaan ja hiomaan koeliikkeitä, vaan pikemminkin pitämään hauskaa koiran kanssa ja samalla tutustutaan esim ruutuun, merkinkiertoon ja noutoon.

Syyskausi on 1.9.-31.12. ja jouluna on tauko, syysloma sovitaan ryhmän kanssa erikseen, hinta 100e+kerhon jäsenyys. Ilmoittautua saa 13.8.18 alkaen, sitova ilmoittautuminen ja paikka vahvistetaan maksamalla kurssimaksu. (optio syyskauden alkeistokokurssilaisilla varata paikka jo marraskuussa!) Ks. ilmoittautuminen etusivulta!


 

 


Tulossa:

 

-Virallinen toko-koe 16.9.2018 Mäntyrannan koulun kaukalossa, luokat alo/avo/voi/evl, tuomarina Heli Kelhälä. Max 20 koirakkoa. (täynnä)

-suunnitteilla virallinen tokokoe alo/avo 30 koirakkoa kevät 2019 tuomari Heli Kelhälä


YLEISTÄ TOKOHARJOITUKSISTA

Koirien on oltava rokotettuja ja narttujen syytä jäädä kotiin juoksuaikoina. Välineinä tavallinen panta tai valjaat ja nahka- tai nailonremmi. Ei fleksejä! Runsaat namupalat ja lelut tarpeen. Juoksuinen narttu voi tulla mukaan ulkotreeneihin laitimmaiseksi koirakoksi, mutta hallitreeneissä ne aiheuttavat kohtuutonta häiriötä erityisesti aloitteleville kanssatreenaajille.

Etenkin eka kertaa hallille tai kentälle tulevan on hyvä tietää, että koirat unohtavat kaiken, nähdessään niin monta lajitoveria, joita ei saa tervehtiä. Joillekin koirille tilanne voi olla niin jännittävä, etteivät ne pysty edes nielemään, joten namut jäävät syömättä. Mutta kolmannella kerralla ne sitten jo tietävät pelisäännöt ja yhtäkkiä muistavat taas kaiken aiemmin opetetun. Joten aloittajille kärsivällisyyttä roppakaupalla!

Ulkotreeneissä kenttänä toimii Muhoksen lukion parkkipaikka tai Mäntyrannan koulun kaukalo. Pakkasraja -20 ja helleraja +25. Sateen sattuessa kastumme. Häntä ja panta -hallille pakkasraja -30. Ja kaikille kakkapussit mukaan.

 

 

 

 

 

 

 


Huom! Tokosäännöt ovat muuttuneet 1.8.2015

TOKO:ssa on otettu käyttöön 1.8.2015 lähtien uudet säännöt ja koeohjeet (linkit sivun alareunassa).
Koira jatkaa 31.7.2015 jälkeen siinä luokassa, johon se on oikeutettu (velvoitettu) osallistumaan. Koira saa TK:t, kun se on saavuttanut siihen oikeuttavat tulokset, riippumatta siitä onko sillä uusien tai vanhojen sääntöjen mukaan saavutetut tulokset.

Tottelevaisuuskokeisiin (TOKO) saavat osallistua 10 kuukautta täyttäneet koirat alla mainituin rajoituksin. Osallistuminen erikoisvoittajaluokkaan edellyttää, että koira on vähintään 15 kk ikäinen. Koiralla on oikeus osallistua saman kokeen aikana vain yhteen luokkaan, ja sama ohjaaja saa kilpailla vain yhdellä koiralla kussakin luokassa. Koiran ohjaajaa ei saa vaihtaa kokeen aikana.

Kokeisiin ei saa osallistua:
• sairas koira
• kiimainen narttu
• narttu 30 vrk ennen odotettua synnytystä ja alle 42 vrk synnytyksen jälkeen
• koira, jota ei ole tunnistusmerkitty
• koira, joka ei täytä Kennelliiton voimassa olevia rokotusmääräyksiä ja typistämiskieltoa koskevia määräyksiä
• koira, joka ei täytä Kennelliiton voimassaolevia antidoping määräyksiä
• koira, joka on vihainen ihmisille tai toisille koirille
• lisäksi koira, joka on saanut hylätyn arvosanan tottelevaisuuskokeen ryhmäliikkeessä (paikallaololiikkeessä) syystä, että on poistunut paikaltaan häiritsemään muita koiria, ei saa kilpailla komeen kuukauteen siitä laskien kun hylkäys on tapahtunut. Mikäli koira toistamiseen hylätään tästä syystä, on kilpailutauko 6 kuukautta.

Virallisista lieventäen Möllikisoihimme saa tulla myös:
• 8 kk – 10 kk ikäinen koira
• tunnistusmerkitsemätön k-ira

Uudet säännöt/ koeohjeet/ liikekohtaiset suoritus- ja arvosteluohjeet:
Tokosäännöt 1.8.2015

Koeohjeeet 1.8.2015
Yleiset suoritus- ja arvosteluohjeet 1.8.2015
Liikekohtaiset suoritus- ja arvosteluohjeet 1.8.2015